class schedule

NEW JUNE 2017 CLASSES

Day

Time

Length

Description

MONDAYS 5:00 to 5:45pm 45 mins Beginner Level | $80.00
5/12/19/26 5:45 to 6:45pm 60 mins Advanced Beginners | $95.00
6:45 to 8:15pm 90 mins DanceFit/Core and Flex$80.00

TUESDAYS For high level focused dancers – must attend twice a week (Tuesday and Thursdays) or have special teacher permission
6/13/20/27 5:00 to 6:00pm 60 mins Advanced Beginner II / Novice – Light Shoe Dances$180
THURSDAYS 6:00 to 7:30pm 90 mins Novice / Prize Winners  – Light Shoe Dances$215
8/15/22/29 7:30 – 9:30pm 120 mins Advanced Levels – Preliminary & Open Championship – Light Shoe Dances$270

September 2016 – May 2017 CLASS DESCRIPTIONS and LEVELS

Beginners – This is a class for children that have no Irish Dance experience. They will learn the basics of Irish dance through a weekly class structure learning the Jig and Reel.

Advanced Beginners classes are for children that have completed at least one year of Irish Dance

SCHEDULE SUBJECT TO CHANGE


Old Saybrook Classes – 881 Boston Post Road, Old Saybrook, CT

Day

Time

Length

Description

MONDAY 5:00 to 5:45pm 45 mins Beginner Level
5:45 to 6:45pm 60 mins Advanced Beginner I and II/ Novice Levels – one weekly class
6:45 to 8:15pm 90 mins DanceFit/Core and Flex Required for Oireachtas Solo Dancers
Separate Tuition – $165 – Sept.12th – Dec. 12th
8:15 to 9:30pm 75 mins Competitive Ceili – September through the Oireachtas
Separate Tuition $225 – Sept.12th – Nov. 14th

TUESDAY For high level focused dancers – must attend twice a week (Tuesday and Thursdays) or have special teacher permission
5:00 to 6:00pm 60 mins Advanced Beginner II / Novice – Light Shoe Dances
6:00 to 7:30pm 90 mins Novice / Prize Winners  – Light Shoe Dances
7:30 – 9:30pm 120 mins Advanced Levels – Preliminary and Open Championship – Light Shoe Dances

WEDNESDAY Fall Semester  Special Classes offered September 14th through the New England Oireachtas
Wednesday November 16th. (10 weeks)
Dancers must attend T/Th at this level and these are required classes for NEROs
5:30 to 7:00pm 90 mins Traditional Set Class (must attend T/TH  at this level for this class)
Separate tuition: $281 – Sept. 14th – Nov. 16th
7:00 to 9:00pm 120 mins Preliminary and Open Championship Contemporary Sets and drills.
Separate tuition: $350 – Sept. 14th – Nov. 16th

THURSDAY For high level focused dancers – must attend twice a week (Tuesday and Thursdays) or have special teacher permission
5:00 to 6:00pm 60 mins Advanced Beginner II / Novice – Heavy Shoe Dances
6:00 to 7:30pm 90 mins Novice / Prize Winners  – Heavy Shoe Dances
7:30 to 9:30pm 120 mins Advanced Levels – Preliminary and Open Championship – Heavy Shoe Dances

FRIDAY Private Lessons by arrangement
SATURDAY Workshops and Intensives – dates to be announced

NEW